0Item(s)

V košíku nie sú žiadne položky.

Product was successfully added to your shopping cart.
Swipe to the left

Ocotea - esenciálny olej s množstvom jedinečných schopností

Ocotea - esenciálny olej  s množstvom jedinečných schopností
Pred 2 rokmi 19146 Pozretia 2 comments

Esenciálny olej Ocotea patrí medzi menej známe oleje pre prirodzené zdravie, ale je vysoko účinný a všestranný vo svojom použití. Pochádza z listov a vetiev stromu, ktorý je pôvodom z Ekvádoru, tiež nazývaným Ocotea. V skutočnosti tento rod stromu súvisí so škoricou a obsahuje stopové množstvá cinnamaldehydu, silného antioxidantu. Najdôležitejšími účinnými látkami v éterickom oleji z ocotei sú alfa-humulén a beta-karyofylén, ako aj gáfor a safrol, ktoré poskytujú väčšinu zdravotných výhod uvedených nižšie.

Výhody esenciálneho oleja Ocotea

Ocotea je typ stromu, ktorý sa nachádza v amazonskej kotline a je bratrancom škorice.Použitie esenciálneho oleja ocotea je veľmi účinné pri zdravotných stavoch, ako je poruchy trávenia, vypadávanie vlasov,obezita, artritída, bolesti hlavy, dna, úzkosť,stres, depresia, vysoký krvný tlak, cukrovka, psoriáza, ekzém, akné, slabá imunita, hnačka, nevoľnosť a vracanie.

Kontroluje diabetes

Hoci väčšina esenciálnych olejov sa neodporúča na priamu konzumáciu, veľa neoficiálneho výskumu ukázalo, že 2-3 kvapky tohto oleja pod jazykom môže pomôcť zmierniť hladinu cukru v krvi. Pre diabetických pacientov je to mimoriadne dôležité, pretože to môže pomôcť zabrániť poklesu hladiny glukózy a zvýšiť inzulínovú rezistenciu. Ak však užívate aj lieky na zníženie hladiny cukru v krvi, používajte tento olej opatrne.

Zvyšuje zdravie srdca

Antioxidačné a upokojujúce vlastnosti esenciálneho oleja ocotea môžu tiež pomôcť chrániť vaše kardiovaskulárne zdravie znížením krvného tlaku. To môže ďalej zabrániť rozvoju aterosklerózy, infarktu, mŕtvice a nepravidelnému bušeniu srdca. Ako už bolo povedané, použitie tohto oleja v kombinácii s liekmi na hypertenziu môže spôsobiť nebezpečne nízky krvný tlak, takže sa poraďte so svojím lekárom pred pridaním tohto oleja do vášho zdravotného režimu.

Zabraňuje plesňovým infekciám

Je veľmi bežné zažiť plesňové infekcie na nohách a iných častiach tela, ale antifungálne vlastnosti esenciálneho oleja ocotea vás môžu chrániť pred týmito zdravotnými problémami.

Zlepšuje zdravie tráviaceho ústrojenstva

Protizápalové a anti-spasmodické vlastnosti esenciálneho oleja ocotea môžu pomôcť zabezpečiť, aby vaše tráviace procesy boli normálne. Pre ľudí, ktorí pravidelne zažívajú hnačku, kŕče, nadúvanie a zápchua nedostatky živín, ktoré často sprevádzajú tieto problémy, sa dôrazne odporúča použitie tohto oleja v difúzore.

Znižuje úzkosť a stres

Esenciálny olej Ocotea v aromaterapeutických postupoch je pomerne bežný, pretože môže pomôcť upokojiť nervový systém a znížiť hladinu stresového hormónu v tele. Použitie niekoľkých kvapiek tohto oleja v oblasti spánkov, krku alebo hrudníka môže umožniť uvoľniť vašu náladu a podporiť pocity pokoja. Použitie tohto oleja v difúzore, je tiež skvelý spôsob, ako si vychutnať jeho výhody po celý deň.

Starostlivosť o vlasy

Vmasírovanie malého množstva tohto esenciálneho oleja do pokožky hlavy v kombinácii s inými nosnými olejmi môže pomôcť stimulovať prietok krvi do pokožky hlavy a chrániť pred plesňovými a bakteriálnymi infekciami. To môže zlepšiť zdravie folikulov, znížiť riziko vypadávania vlasov a zároveň zlepšiť vzhľad a textúru vašich vlasov.

Chudnutie

Opäť platí, že väčšina esenciálnych olejov nie je určená na vnútornú spotrebu, ale neoficiálne dôkazy naznačujú, že pitie pohára vody s niekoľkými kvapkami esenciálneho oleja ocotea môže pomôcť obmedziť chute a podporiť pocity plnosti. Pre jednotlivcov, ktorí sa snažia schudnúť zdravým spôsobom, prevencia prejedania a občerstvenia medzi jedlami je vynikajúci spôsob, ako zabrániť obezite.

Znižuje zápal

Od svrbenia kožného zápalu až po žalúdočné ťažkosti, poruchy kĺbov a bolesť svalov, esenciálny olej ocotea môže pomôcť upokojiť zápal v tkanivách a orgánových systémoch, keď sa aplikuje lokálne a pri vdýchnutí parným inhalátorom alebo difúzorom v miestnosti. Pre pokožku môžu lokálne aplikácie pomôcť znížiť bakteriálne a plesňové infekcie a eliminovať červené, opuchnuté alebo zapálené škvrny na najväčšom orgáne vášho tela!

Znižuje bolesti hlavy

Použitie niekoľkých kvapiek esenciálneho oleja ocotea do oblasti spánkov je vynikajúci spôsob, ako znížiť bolesti hlavy, a to ako prostredníctvom protizápalových účinkov, tak aj aromatických zlúčenín, ktoré vyvolávajú pokoj a nižší stres. Ak sa pravidelne musíte vysporiadať s oslabujúcimi migrénami, použitie tohto oleja v difúzore miestnosti môže poskytnúť úľavu, ktorú ste hľadali.

Vedľajšie účinky esenciálneho oleja Ocotea

Použitie esenciálneho oleja ocotea prichádza spolu s určitými vedľajšími účinkami, vrátane zápalu, gastrointestinálnych problémov a komplikácií s určitými zdravotnými stavmi, vrátane tehotenstva, vysokého krvného tlaku a cukrovky.

  • Podráždenie pokožky - Pri aplikácii akéhokoľvek esenciálneho oleja na pokožku je dôležité otestovať silu v porovnaní s citlivosťou pokožky. Položte malé množstvo (niekoľko kvapiek) na náplasť pokožky a počkajte 3-4 hodiny, aby ste zistili, či sa vyskytne negatívna reakcia (napr. začervenanie, svrbenie, opuch). Alergie na ocotea sú zriedkavé, ale existujú.
  • Hypoglykémia – Vlastnosti tohto oleja znižujúce hladinu cukru v krvi sú dobre známe, ale ak ste diabetik, ktorý je už na liekoch na udržanie nízkej hladiny cukru v krvi, ďalšie použitie tohto oleja môže znížiť hladinu glukózy do nebezpečného bodu, čo vedie k mdlobám, kognitívnemu zmätku a únave.
  • Hypotenzia – Podobne, ocotea éterický olej môže pomôcť udržať vysoký krvný tlak pod kontrolou, ale ak ste už na liekoch na krvný tlak, môžete zažiť nebezpečnú hypotenziu, ak používate aj esenciálny olej ocotea. Porozprávajte sa so svojím lekárom o potenciálnych interakciách s predpísanými liekmi pred pridaním tohto esenciálneho oleja do vašej každodennej alebo týždenne zdravotnej rutiny.
  • Tehotenstvo - Rovnako ako u väčšiny esenciálnych olejov, použitie v prípade tehotenstva sa neodporúča, pokiaľ to výslovne nepovolí váš lekár. Silné koncentrácie môžu predstavovať hrozbu pre váš plod (alebo dojčatá, ak dojčia) a nemali by sa používať ako liek pre deti.
Alexander Šarovsk'y, Ing ekon Pred 2 rokmi o 8:53
Vďaka za tento malý zazrak paani Jaroslav Traa...... asi príbuzný Bohuš Travnicka byv.redaktora Nedeľnej Pravd zvanej P-24,po Pražskej jari 68 dlho som zvykol na bylinkový čajovú aj u jeho taktiež kolegu Štefana Zubera,srandista,a hlavne sekretára redakcie NP PhDr mal príbuzní v Taliansku,on býval na ul.Karadzicova v Bratislave keď okrem porád čo je vhodné kritizovať článkami tiež som zvykol byť na kávičke,porady,mne trochu znižuje krvný cukor z 10 na 8 málokedy nizsie.v "medzičasoch"desiata či olovrant iba cajicky urologicky či metro,tiež urospet tabl.ci plus D-manoza podľa testacnych moču prúžkov Hexafhan tiež zpet trochu zlacnené, to mierne mi kolíše na dlhom pruuzku proteiňy,mikrokrvne zbytky v moči,niekedy ph moču tiež nutné dennec10 rokov pod kontrolou,no buď 6,5 či ako-tak nič nebezpečné ph7.Takto 76'rocny ja 50 r.na FA tu ako-tak,a s dcérkou Kvetkou PhDr ošetrovateľstva a rehabikitacie,s dvojodborovy liecebn.pedagigika včítane čo-to s mne aj otcovi nie moc keďže aj s bylinkami opatrne ,je aj PhD je profesorku na pedag.f.UK,a pendlujem aj ako ešte vladzem medzi dvomi našimi domami v Rači a v D.N.Vsi.Takze znižuje glykémiu.No ako osobne som vo vašom stánku v Bratislave na najväčšej tržnici tak k blížiacim sa Vianociam vopred bych rád asponndve sady Okotey ak to ctennemu pán Tra... nevadí v najbližšiu sobotu bych kúpil znova v kľude,pohode, zdravím s veľkou vďakou ex redaktor zmluvný exLudu,exRolnickych n.,ex HRABB pôvodnej STV redakcii na 11.posch.zial rad radom sú už exkolegovia v nebicku....no ja som často už vo všetkom pomalší s typickým mantinelizmom,takto torzo rodinky apolitickej sme piati..... Tak, sa teším na vopred k asi viac k Dušickam tu si zahovorim vás rád pokračovať v úspechoch obapolnych v rámci skutočne naoko drobnému zázraky..... Ing.ekon.obor financie v zdravotníctve A. Šarovsk'y MSc MBA biznisy plus Bc dvojodbor práv a podnikový manažment v rámci EBO--A1,V1.predtm v EHO na veline so získaním zručnosti a kompetencií operátor (už iba ex) na sále smenova kontrola VAR-prudu turbo generátorov,predtým zacvik po vybornych aj psychotestoch certifikát k operátora atomiek na parogeneratory,2 r.plus v V1 brigádnicky o víkendoch typ trakt...VVR.....bez ožiarenia,plus po 1970 dve dcéry s bežného manželstva..... Dozivam,bez žiadnych veľkých nárokov od života.Som výrazne spokojný,a tu moje minimum kto som bol,čo dom bol.
Andrea Pred 1 rokmi o 18:17
Ja som mala menší problém so znamienkami. Zväčšovali a občas svrbeli. Hlavne po opaľovaní. Ale keď som začala používať krém ocotea od Travnicka ,tak prestali svrbiet a začali miznut až zmizli!!!!!!!
Velmi Odporucam!!!