0Item(s)

V košíku nie sú žiadne položky.

Product was successfully added to your shopping cart.
Swipe to the left

"KONOPE OD TRÁVNIKA", ako to všetko začalo?

"KONOPE OD TRÁVNIKA", ako to všetko začalo?
Pred 1 rokmi 9317 Pozretia Žiadne komentáre

Objednaná expresná doprava sa natiahla o ďalší deň, lebo v BB si niekto povedal že sa mu nechce preložiť paletu a keď konečne dorazila do Košíc, kuriér v prvej dedine smerom k nám dostal infarkt. Ešte že boli v aute dvaja a tak naša konôpka čakala v rozpálenom aute na záchranu. Po 3h a x telefonátoch sa nám podarilo presvedčiť majiteľa špedičky, že sa nejedná o bežný tovar a rastlinky večer dorazili k nám.

Neskúsený pestovaním sme ich na druhý a tretí deň vysadili na pole. Nič netušiaci, že sa blížia 4 mesiace sucha a pokračuje obdobie, ktoré by iná rastlinka asi neprežila.

Nikdy som nesledoval predpoveď počasia tak intenzívne ako tento rok a veľa búrok často skončilo pred, alebo za dedinou. Celý čas keď som sa s rastlinkami na poli rozprával som im vravel, že keď to všetko zvládli prejaví sa to do ich výnimočnosti a pomôžu veľa ľudom.

Dažde prišli, ale v čase zberu. Určite mali ešte svoj význam, lebo konope práve kvitlo a začalo ukazovať svoju pravú tvár. Tu vôňu si neviete predstaviť. Najviac priťahovalo sršňov, lienky a bzdochy.

Prišiel Začiatok októbra a tu vstupuje do príbehu Vladko, syn bratranca mojej manželky. Sľúbil že mi príde pomôcť a od začiatku sme si povedali že to spolu hravo zvládneme. Zber trval 6 týždňov, prebiehal v troch etapách a keď sme mali všetko usušené a pod strechou ako sa hovorí, až vtedy sme si povedali navzájom, že ani jeden z nás neveril že to dvaja dáme.

V polovici novembra prišla naša zaslúžená cesta extrahovať. Na skúšku sme zobrali vrece kvetov (30kg) a v pokore sme čakali na výsledok. Po skoro týždni príprav a extrahovaní keď som uvidel extrakt boli moje emócie tak silne, ako keď sa mi narodila prvá dcéra.

V tom čase pochopíte, že to že od začiatku staviate svoju prácu na kvalite, láske a max. precíznosti dáva zmysel. Obratom sme posielali extrakt do Viedne na analýzu kanabinoidov a terpénov keďže už vizuálna analýza naznačovala, že nejde o bežný produkt. Výrazne tomu pomohla aj tetrafluoretánová extrakcia, ktorá pracuje pri teplote do 40 stupňov.

Najväčšiu radosť mám s toho, že aj na Slovensku vieme vypestovať kvalitné konope, o čom nás presvedčili výsledky spomínaných analýz.

Analýza potvrdila, že extrakt obsahuje 43,24% CBDA, čiže CBD v kyslej forme, 7,07% CBD, 1,70% CBGA, ale najmä neuveriteľných 16,65% Terpénov.

S ktorých naviac boli zastúpené :

Beta-Myrcene - 7,9% ( antibakteriálny, protiplesňový, antidepresívny a protizápalový účinok, pri nespavosti, zmierňuje kŕče ), Alpha-Pinene - 3,56% ( protizápalový a protinádorový, účinok, proti bolesti a úzkosti ) a Beta – Caryophyllene - 1,09%

Uvedomil som si ,že tak silné zastúpenie terpénov obohacuje extrakt o anti patogéne účinky , je účinný pri bolesti, kŕčoch, psychických problémoch ako je depresia, úzkosť a stým často spojená nespavosť, ale aj protizápalový a antinádorový účinok, regeneračný účinok na pokožku ( ekzémoch), ale aj zmiernenie respiračných problémov.

Určite sa budeme terpénom venovať podrobnejšie a časť extraktu dáme na ich extrakciu.

Prvé produkty z našho extraktu by sme vám radi pripravili s príchodom jari pod značkou „ Konopné produkty od Trávnika“, ako čisto SK produkt od jeho pestovania, cez spracovanie až po finálny produkt. A to bolo naším cieľom vypestovať Slovenské konope v prvotriednej kvalite porovnateľné vo svete.

S úctou a pozdravom váš Jaroslav.