0Item(s)

V košíku nie sú žiadne položky.

Product was successfully added to your shopping cart.
Swipe to the left

BORELIÓZA – stále viac rozšírená nepríjemná infekcia

BORELIÓZA – stále viac rozšírená nepríjemná infekcia
Pred 4 rokmi 12690 Pozretia Žiadne komentáre

Čo je vlastne BORELIÓZA?

Lymská borelióza je infekčné ochorenie vyvolané baktériami “Borrelia burgdorferi”. Je to najčastejšie ochorenie prenášané poštípaním infikovaným kliešťom, ale aj krv sajúcim hmyzom, ako sú komáre a niektoré muchy.

Najviac ohrozená skupina sú ľudia so zníženou imunitou a ženy v tehotenstve.

Jediným skutočne typickým a nezameniteľným prejavom boreliózy je červená škvrna / erythema migran /, ktorá je buď homogénna alebo od stredu bledne. Vytvorí sa niekoľko dní - týždňov po nákaze na mieste, kde ste mali kliešťa (prípadne poštípanie od iného hmyzu). Asi polovici nakazených sa bohužiaľ škvrna nevytvorí, alebo ju prehliadnú a ona zmizne,borélie sa medzi tým môžu rozšíriť krvným obehom alebo lymfou, prípadne pozdĺž nervových vlákien do organizmu.Niektorí chorí si ani nespomínajú na kliešťa – ten môže sám odpadnúť bez toho,aby si ho človek všimol.

V prvých týždňoch infikovania chorobu nemusí odhaliť ani krvný test ! Protilátky sa totižto tvoria s určitým oneskorením po nákaze.

Lymská borelióza nie je ochorenie primárne smrteľné a jeho klinické prejavy nebývajú dramatické, ale veľakrát sú typické svojim dlhodobým priebehom, recidívami a tendenciou k chronicite. Jedná sa o ochorenie, ktorému sa na Slovensku každoročne viac darí. Prispievajú k tomu čoraz slabšie zimy a zmena klímy. Mnohí,ktorí ho majú, často o tom ani netušia (nie u každého má rovnaké príznaky) a často zanedbajú jej liečbu. Zanedbanie liečby môže viesť ku vzniku chronických zápalov, ktoré sa tiež nemusia v tele prejaviť hneď, ale vyčkávajú,kým je telo viac oslabené a yich pohľadu jednoduchšie napadnuteľné.

Aké sú najčaštejšie prejavy zápalov :

lV prvom rade únava a vyčerpanie

lBolesti svalov a kĺbov ( tŕpnutie končatína chrbta ), stuhnutá šija

lPsychické zmeny ako podráždenosť, problémy zo spánkom (z dôvodu oslabenia obličiek), bolesti hlavy

lPodozrivá dizharmónia zdravotného stavu

Liečba klasickou medicínou je veľmi problematická a príznaky sa často vracajú. Dôvodom je už spomínaný zápal, ktorý sa vplyvom borélie spustí. Užívaním antibiotík sa potlačí účinok borélie, ale aj imununity a vytvorí sa živná pôda pre tvorbu chronického zápalu. Ako všetci vieme, zápaly vo všeobecnosti sú spúšťačmi väčšiny ochorení.

Na infekčné ochorenie Boreliózu aplikujeme, úspešne už niekoľko rokov kombináciu našich produktov, ktorá posilňuje imunitu a úspešne bojuje s touto veľmi nepríjemnou infekciou.

https://www.travnicek-produkty.sk/borelia-balicek