0Item(s)

V košíku nie sú žiadne položky.

Product was successfully added to your shopping cart.
Swipe to the left

Meridián močového mechúra

Meridián močového mechúra
Pred 5 rokmi 35885 Pozretia Žiadne komentáre

TČM obsahuje zložitý systém akupunktúrnych dráh, čiže meridiánov. Jedná sa o energetický kolobeh ktorý prúdi celým ľudským telom. Poďme však od začiatku. Vysvetlíme si ako vznikajú fyzické záťaže a blokády ktoré ich spôsobujú. Skôr ako sa zdravotné záťaže prejavia na fyzickom tele musia niekde vznikať .

PSYCHOSOMATIKA + ENERGETIKA + FYZICKÉ TELO

Nie náhodou sa hovorí, že všetko je v našej hlave…

Ak sa pozrieme na duchovnú príčinu problémov močového mechúra / obličiek – sú naše vzťahy na akejkoľvek úrovni – práca, rodina, partner…

Človek je tvor nedokonalý a emočne nestály . Každá naša emócia, blok počas života sa ukladá ku príslušnému orgánu ktorý ho spôsobuje. V tejto fáze prechádzajú prejavy na úroveň energetickej nerovnováhy na fyzickej a psychickej úrovni. Veľakrát sa tieto bloky dajú odstrániť skôr ako sa prejavia na fyzickom tele .

Odporúčané produkty:

Detox-1 : Detoxikuje pečeň, obličky, močový mechúr a lymfatický systém. Harmonizuje črevá, má protizápalový a protiplesňový účinok.

Dračia krv : Je silne protizápalová, protiplesňová a antibakteriálna, aktivuje oblasť tenkého a hrubého čreva. Harmonizuje pečeň, žlčník, srdce, obličky, močový mechúr a lymfatický systém.

Mokoš krém : má protizápalový a antibakteriálny účinok, harmonizuje oblasť trávenia, obličky, močový mechúr a lymfatický systém. Bioinformácia účinne preniká do hĺbky buniek, preto je vhodný pri problémoch s kosťami, tkanivami a chrbticou. Pozitívny efekt má aj pri osteoporóze (tkanivách).

Energetická nerovnováha a jej fyzické prejavy :

Problémy ktoré sa viažu na tieto oblasti :

- hlava, CNS, koža, kosti, vnútorné orgány – prevažne urogenitálny systém

- šija, chrbát, zadok, zadná strana dolných končatín, koleno, noha

- časti chrbtice : L -2,3 S-4,5 + kostrč , zuby : 11,12, 21, 22, 31,31,41,42

Energetická nerovnováha a jej psychické prejavy :

Problémy ktoré sa viažu na tieto oblasti :

- duševné poruchy prejavujúce sa blúznením, pomätenosťou

- záchvaty sprevádzané stratou vedomia

- depresívne stavy, nepokoj, bojazlivosť, nesmelosť, bezohľadnosť, ľahkovážnosť, nedbalosť

- hyperaktivita autonómneho nervového systému a neprimeranými reakciami na stres a neschopnosťou uvoľniť sa

- ustrašenosť, neschopnosť mať vlastný cieľ života

Správna diagnostika klienta a určenie jeho príčiny vzniku je veľmi dôležitá.

Meridián močového mechúra - najdlhšia a najkomplikovanejšia dráha, začína pri vnútornom kútiku oka, stúpa nahor cez čelo na temeno, kde sú tiež odbočky vedúce do ucha a do mozgu. Odtiaľ sa spúšťa dolu na svaly šije a vetví sa do dvoch ramien.

Vnútorné rameno približne kopíruje chrbticu až ku krížovej kosti. V oblasti pása má spojnicu s obličkami a močovým mechúrom. Od pása pokračuje ďalšia vetva ku kostrči, cez sedací sval sa vnára na zadnú stranu stehna a jeho stredom klesá až do jamky za kolenom. Vonkajšie rameno postupuje od šije cez vnútorný horný okraj lopatky až na kríže, ďalej pokračuje cez sedací sval okolo bedrového kĺbu až do jamky za kolenom. Tu sa obe ramená spájajú a vedú stredom zadnej strany lýtka a bočnou stranou okolo členka až na vonkajšiu stranu päty, po vonkajšej hrane chodidla k základni nechtu malíčka , kde končí.