0Item(s)

V košíku nie sú žiadne položky.

Product was successfully added to your shopping cart.
Swipe to the left

Palo Santo - použitie a výhody vzácneho dreva v podobe esencie

Palo Santo - použitie a výhody vzácneho dreva v podobe esencie
Pred 2 rokmi 22772 Pozretia Žiadne komentáre

Palo Santo - použitie a výhody (Bursera graveolens) esenciálneho oleja. Existuje mnoho výhod a použití esenciálneho oleja Palo Santo , vrátane jeho známych potenciálnych schopností predchádzať oxidačnému stresu, protirakovinovým vlastnostiam, posilniť imunitný systém, eliminovať zápal, znížiť hladinu stresu, liečiť chronickú bolesť, upokojiť nervové poruchy, liečiť pokožku a zmierniť pocity depresie.

Esenciálny olej Palo Santo je odvodený zo stromu palo santo, ktorý nesie vedecký názov. Bursera graveolens a je pôvodom zo stredoamerických a juhoamerických krajín, ako sú Peru, Ekvádor, Kolumbia, Mexiko a Kostarika. Na rozdiel od mnohých iných esenciálnych olejov, ktoré pochádzajú zo spoločných rastlín a bylín, Palo Santo stromy sú považované za posvätné mnohými rôznymi kultúrami a národmi kvôli historickému významu dreva stromu v náboženských tradíciách. V niektorých krajinách je povolené zbierať a spracovávať jedine mŕtvy strom pre výrobu olejov alebo spálenie na obrady a rituály. Dym z tohto horiaceho dreva má výraznú vôňu a predpokladá sa, že odvádza zlých duchov. Prostredníctvom procesu destilácie parou sa však môžu extrahovať koncentrované živice a oleje, ktoré poskytujú širokú škálu zdravotných výhod.

Tieto pôsobivé účinky na ľudské zdravie sú do značnej miery výsledkom jeho extrémne vysokého obsahu limonónu, ako aj nižších hladín alfa-terpineolu a karvonu. Tieto zlúčeniny majú rôzne antioxidačné, protizápalové, sedatívne a relaxačné, anti-mutagénne a imunitné posilňujúce vlastnosti, ktoré robia tento olej veľmi vyhľadávaným.

Výhody a použitie esenciálneho oleja Palo Santo

Esenciálny olej Palo Santo by mali používať ľudia, ktorí trpia bolesťami svalov, zvýšenou úrovňou stresu, depresiou, úzkosťou,kašľom, prechladnutím, respiračnými infekciami, poruchami spánku, artritídou, chronickými ochoreniami, nervovými poruchami a kožnými ochoreniami, ako aj tí ľudia, ktorí sú vystavení vysokému riziku rakoviny.

Protirakovinový potenciál

Éterický olej Palo santo bol preukázaný v mnohých štúdiách, ktoré majú protinádorové vlastnosti.

Zistilo sa, že olej Palo Santo má vysoký obsah limonónu. V štúdii z roku 2009 na Northeastern Ohio Universities Colleges of Medicine and Pharmacy sa zistilo, že limonón je schopný vyvinúť protinádorové účinky na bunky rakoviny prostaty bez toho, aby bol toxický pre zdravé bunky.

Znižuje zápal

Nielen, že tento esenciálny olej má antioxidanty, ale aj protizápalové zlúčeniny, ktoré môžu znížiť zápal tkaniva a riešiť množstvo bežných ťažkostí, od porúch kĺbov a bolesti svalov až po bolesti hlavy a gastrointestinálne ťažkosti. Lokálna aplikácia palo santo oleja môže byť na spánkoch, lakťoch, svaloch, nohách, rukách a hrudníku a kdekoľvek inde, kde aróma, alebo absorbované oleje urobia to najlepšie

Zvyšuje Imunitný systém

Palo Santo olej je známe, že stimuluje imunitný systém a detoxikuje telo, a to buď inhaláciou alebo pri lokálnej aplikácii. V skutočnosti je podpora imunitného systému jediným časom, kedy môže byť vhodná konzumácia esenciálneho oleja palo santo, ale aj potom by sa mali kombinovať len 1-2 kvapky s celou šálkou čaju alebo horúcej vody, ktorá účinne zriedi olej.

Znižuje úzkosť a depresiu

Aromatické zlúčeniny nachádzajúce sa v éterickom oleji Palo Santo môžu priamo ovplyvniť čuchový systém v tele, ako aj limbický systém v našom mozgu, čo pomáha zmierniť stres a vyvolať relaxáciu. To môže byť veľmi účinné pre ľudí, ktorí trpia chronickým stresom a inherentným zaťažením tela, ku ktorému dochádza v dôsledku toho.

Upokojuje chronickú bolesť

Tento esenciálny olej môže upokojiť kŕče a iné poruchy súvisiace s nervovým systémom. To môže tiež pomôcť zlepšiť spánok a náladu, ako aj upokojiť chronickú bolesť a iné trápenia svalov, kostí a nervov.

Starostlivosť o pleť

Ako starneme, elastín v našej koži sa začína rozpadať, čo vedie k ochabnutej pokožke a vráskam, ale výskum ukázal, že zložky v éterických olejoch palo santo môžu inhibovať enzým elastázy, ktorý je zodpovedný za rozklad elastázy v našej koži. To môže pomôcť sprísniť pokožku a poskytnúť mladistvejší vzhľad, zatiaľ čo ostatné antioxidanty v tomto oleji pomôžu stimulovať rast nových kožných buniek a minimalizovať ďalšie príznaky starnutia, ako sú škvrny a vekové škvrny.

Zlepšuje spánok

Sedatívne účinky esenciálneho oleja Palo Santo sú dobre známe, takže použitie malého množstva tohto oleja na hrudník, krk alebo spánky pred spaním môže pomôcť mozgu upokojiť sa a vypnúť. To môže viesť k neprerušovanému a pokojnému spánku, ako aj k sviežemu pocitu ráno.

Kontrola alergie

Štúdie zistili, že esenciálny olej Palo Santo môže optimalizovať imunitný systém a zabrániť zbytočným alergickým reakciám tela. Pravidelná inhalácia tohto oleja môže obmedziť sezónne alergické reakcie a inhibovať uvoľňovanie histamínov v tele.

Deodorizér miestnosti

Horiace Palo Santo drevo sa používa na čistenie domov, miestností, duší a tiel po tisíce rokov, ale šírenie esenciálneho oleja z tohto "svätého dreva" môže byť rovnako účinné. Môže eliminovať baktérie a vírusy, ako aj zápach pri čistení vzduchu a akýchkoľvek povrchov v danej oblasti.

Účinný repelent proti hmyzu

Hmyz, ako sú komáre, považuje vôňu esenciálneho oleja palo santo za obzvlášť nepríjemnú a za každú cenu sa mu vyhnú. Šírenie tohto oleja po celom dome vás preto môže chrániť pred nepríjemným hmyzom v lete a tiež chrániť pred akýmikoľvek chorobami, ktoré sa bežne šíria komármi.

Vedľajšie účinky esenciálneho oleja Palo Santo

Vedľajšie účinky používania esenciálneho oleja palo santo sú obmedzené na alergické reakcie a nesprávne používanie a môžu zahŕňať podráždenie pokožky, vyrážky a žihľavku alebo závažné žalúdočné ťažkosti, nevoľnosť a vracanie, ak sa konzumujú interne v neodporúčanom množstve. Vždy sa poraďte s lekárom pred pridaním esenciálneho oleja do vášho pravidelného zdravotného režimu.

  • Tehotenstvo - Prchavé zložky v esenciálnom oleji Palo Santo môžu mať negatívny vplyv na tehotné ženy a tie, ktoré dojčia. Vždy je najlepšie hovoriť so svojím lekárom pred pridaním akýchkoľvek esenciálnych olejov alebo bylinných liekov do vášho zdravotného režimu.
  • Alergická reakcia - Niektorí ľudia majú alergické reakcie na esenciálny olej Palo Santo, aj keď je to pomerne zriedkavé. Aby ste predišli rozsiahlym reakciám, aplikujte malé množstvo na náplasť kože a počkajte 1-2 hodiny, aby ste zistili, či existuje nejaká negatívna reakcia.
  • Toxicita na koži - Palo Santo olej by sa nikdy nemal používať v úplne nezriedenej forme, pretože pravdepodobnosť podráždenia alebo zápalu na koži je oveľa väčšia. Vždy zmiešajte tento olej v kombinácii 1:1 s nosnými olejmi, ako sú kadidlo, myrha alebo oleje zo santalového dreva.

Uses & Benefits of Palo Santo Essential Oil | Organic Facts