0Item(s)

V košíku nie sú žiadne položky.

Product was successfully added to your shopping cart.
Swipe to the left

Spoznaj Mal-kangani (Celastrus Paniculatus) a jeho výnimočne pozitívne účinky

Spoznaj Mal-kangani (Celastrus Paniculatus)  a jeho výnimočne pozitívne účinky
Pred 2 rokmi 19631 Pozretia Žiadne komentáre

Čo je Mal-kangani (Celastrus Paniculatus)?

Za studena lisovaný olej zo semien. Mal-kangani (Celastrus Paniculatus) je jednou z mála ajurvédskych bylín (drevnatý ovocný vinič), ktorá rastie takmer v celej Indii až do nadmorskej výšky 1800 metrov. Používa sa v rôznych indických kultúrnych a lekárskych tradíciách, ako je Ajurvéda a Unani ( Perso-Arabska tradičná medicína). Rastlina, ktorá je všeobecne známa ako "intelektový strom", sa používa na ostrenie mentálneho zamerania a uvoľnenie nervov.

Zlepšuje pamäť a intelekt, vyživuje mozgové bunky (niektorí ju považujú za účinnejší doplnok pamäte ako bylina ginkgo biloba) a pomáha bojovať proti depresii.

Vzhľadom na svoje obrovské terapeutické výhody sa liečivá bylina odporúča pri liečbe mnohých duševných a neurologických porúch. Podľa ajurvédskeho systému je účinná pri liečbe slabosti nervového systému, nedostatku nervínu a paralýzy.

Predpokladá sa, že rastliny pracujú prostredníctvom neurochemických dráh tým, že inhibujú opätovné vstrebávanie neurotransmiterov dopamínu, serotonínua norepinefrínu, pričom zanechávajú vyššie množstvo týchto prírodných neurochemikálií v mozgu.

Dopamín je neurotransmiter, ktorý vytvára pocity intenzívneho duševného zamerania, pohonu a vášne. Je úzko spätá s vnímaním duševnej energie, ako aj fyzického potešenia.

5-HTP je chemická látka na jeden kurzor k serotonínu, chemickej látke, ktorá vytvára pocity spokojnosti a pokojného uspokojenia.

Norepinefrín (noradrenalín) je súčasťou mechanizmu "boja alebo letu" tela, ktorý zvyšuje metabolizmus v nervových bunkách, aby bolo možné rýchle rozhodovanie v čase stresu.

Semená obsahujú až 52% hmotnosti oleja. Semená sú lisované za studena, aby sa získal olej, ktorý je známy ako Jyotishmati olej a používa medicínsky. Je to žalúdočné, tonikum, dobré pre kašeľ a astmu a používa sa v malomocenstvách, lieči bolesť hlavy, leukoderma a zlepšuje intelekt.

Dávkovanie prášku a oleja

Odporúčaná dávka čerstvo práškového semena je 1-3 gramy dvakrát alebo trikrát denne. Semená môžu byť žuvané denne v množstve 10-12 semien

Olej sa užíva v dávke 5-15 kvapiek denne (2 x denne s mliekom-2 hod. po jedle), deti 1- 5 kvapiek denne.

  • Čerstvý olej sa aplikuje lokálne na bolesť kĺbov, zatiaľ čo starší olej sa používa na liečbu paralýzy a na svalové tonikum.


Výhody a použitie Mal-kanganioleja

1. Je to mozgové tonikum (zvyšuje poznanie, učenie, koncentráciu a pamäťový výkon).

2. Podporuje intelekt, zaostriť pamäť a pomáha lepšiemu učeniu.

3. Zlepšuje inteligenciu kvocient mentálne retardovaných ľudí.

4. Je to silný stimulant.

5. Zlepšuje celkové zdravie.

6. Olej tejto byliny pôsobí ako zabiják bolesti a používa sa v prípade paralýzy, aschiasu, artritídy, reumatoidnej artritídy, lumbagu a dny

7. Olej zo semien je účinný pri masáži tváre.

8. V prípade kožných ochorení, anorexie, ochrnutia tváre

9. Používa sa na liečbu problémov súvisiacich s libidom, erekciou, sexuálnymi poruchami a nedostatkom sexuálneho zrušenia

10. Je to veľmi dobré srdcové tonikum a používa sa pri liečbe nízkeho tlaku, bradykardie a srdcového bloku.

11. Olej je diuretický, pomáha tiež pri ťažkom močení a častom močení v prípade zväčšenej prostaty.

12. Pri nespavosti a migrénach.

13. Podáva sa interne na liečbu opuchu.

14. Ma sedatívny, antistresový a upokojujúci účinok a pomáha vyvolať dobrý spánok.

15. Je bohatý na vitamín B a lieči beriberi ( ochorenie nervového systému)

16. Pomáha predchádzať hrozným snom / nočným morám

17. Pomáha pri problémoch so stukovatelou pečeňou.

18. Zlepšuje sexuálnu túžbu a výkon u mužov.

19. Másaž s Mal-kangani olejom je účinná pri artritíde, svalových, kĺbových problémoch, hemiplegii, vredoch, kožných ochoreniach a neurologických ochoreniach

20 .Mal-kangani olej je bezpečný na použitie. Vedecká štúdia vykonaná na zdravie nepriaznivých účinkov tohto oleja ukázala, že nevyvoláva žiadny toxický účinok ani pri najvyššej dávke 5g/kg.

Malkangani (Celastrus Paniculatus) Medicinal Usage - bimbima