0Item(s)

V košíku nie sú žiadne položky.

Product was successfully added to your shopping cart.
Swipe to the left

Tetánia – ochorenie dlhodobo vystresovaných ľudí (choroba 21.storočia)

Tetánia – ochorenie dlhodobo vystresovaných ľudí (choroba 21.storočia)
Pred 5 rokmi 67173 Pozretia Žiadne komentáre

Ochorenie ktoré postihuje predovšetkým mladšiu generáciu a s mojich skúseností viac ženy ( mladé mamičky ). Škála príznakov je široká, najmä svalových a nervových ( syndróm zvýšenej nervovo - svalovej dráždivosti ).

Medzi najčastejšie príznaky patria :

  • pocit tŕpnutia a mravenčenia ( oblasť úst, tváre, krk, končeky prstov rúk a nôh )
  • svalové zášklby
  • mykanie malých svalov ( okolie očí a úst )
  • brušné kŕče, sťahovanie krku ( pocit niečo cudzieho v krku ). problém s prehĺtaním
  • kardiologické príznaky ( pocit bušenia srdca, zvieranie v hrudi )
  • závraty, pocity na odpadnutie
  • v pokročilom štádiu kŕče celých končatín


Najčastejšou príčinou tetanického syndrómu je chronický stres. Postihuje hlavne psychicky vyčerpaných ľudí. Dôležitým faktorom je uvedomenie si, že nevieme míňať viac energie ako máme. Ak sa to dlhodobo deje a nedokážeme si nájsť čas pre seba a relax, naše telo vyšle impulz mozgu a ten si nájde cestu, ako dať najavo, že už je toho naozaj dosť.

Pri liečbe tetánie často stačí magnézium, ktoré je odporúčané užívať niekoľko mesiacov. Ak je terapia magnéziom nedostatočná často vám predpíšu silnejšie lieky, hlavne antidepresíva, ktoré sú zo začiatku veľmi účinné a zmierňujú nervovo - svalovú dráždivosť, ale vzniká na nich závislosť a časom strácajú účinok.

Z duchovného hľadiska je čas uvedomiť si svoju jedinečnosť ( sebalásku ). Dievča sa mení na ženu, tak na manželku a matku. Prestáva byť ženou a zabúda byť tým veselým dievčatkom ktoré sa tak rado hralo a pre ktoré nebolo nič problém bez stresu a v radosti vykonať. Uvedomenie si, že vieme dávať len to čo máme. Ak máme radi seba na 20% , tak rovnakých 20% je tých 100% pomyslených ,ktoré dávame svojej rodine, deťom...

To je cesta pre spokojnejší a plnohodnotnejší život.

https://www.travnicek-produkty.sk/tetania-balicek