0Item(s)

V košíku nie sú žiadne položky.

Product was successfully added to your shopping cart.
Swipe to the left

Žalúdok – problémy a ich riešenia

Žalúdok – problémy a ich riešenia
Pred 5 rokmi 29829 Pozretia Žiadne komentáre

Žalúdok je orgán, ktorý je tvorený jemnými nervovými zakončeniami, preto sa na jeho správnom fungovaní výrazne podieľa aj emocionálne rozloženie. Ak ste v strese, žalúdok nepracuje tak, ako by mal ! Pokiaľ trpíte na tráviace ťažkosti, venujte aspoň chvíľku z každého dňa sami sebe. Sadnite si do ticha a skúste sa zamyslieť nad tým, čo je pre vás vo vašom živote ťažké prijať, vstrebať a vylúčiť. Odpovede sa vám postupne začnú vynárať.

Môže sa jednať o nevyhovujúce nastavenie v práci, tlak v rodine, medzi priateľmi, náročné obdobie s partnerom, deťmi, rodičmi. Žiadnu situáciu človek nevyrieši, pokiaľ ju plne neprijme – neprizná sám sebe. Ak situáciu plne pochopíme – ponaučíme sa z nej a tento poznatok dokážeme využiť pri uzdravení.


Prejavy a príčiny

- nechutenstvo, alebo nadmerná chuť do jedla

- časté grganie

- zápach z úst

- nutkanie na vracanie

- nafúknuté brucho po jedle ( pocit tlaku - vyžarujúca pod hrudnú kosť )

- stagnácia potravy

- pocit plnosti, kŕče

- pálenie záhy

- helicobacter ( často lekárskym vyšetrením neobjavený - z dôvodu zaobalenia do hlienov v žalúdkovej stene, vytvorených z mäsa alebo mlieka )

- žalúdočné vredy (podráždením a oslabením žalúdočnej steny a celého žalúdočného prostredia alkoholom, liekmi, bakrériami. Oslabenie býva vyvolané aj dlhodobým stresom či dlhodobou veľkou psychickou záťažou. )

Žalúdok je jeden z najcitlivejších orgánov, ktorý slúži na spracovanie potravy. Tým pomáha slezine pri tvorbe energie a krvi. Proces trávenia v tele by mal byť harmonický. Keď dobre funguje žalúdok, slezina má dostatok energie, aby zabezpečila fungovanie ostatných orgánov.

Riešenia problémov

Zdravá a dobre kombinovaná strava je strávená za cca cca 20-30 min. Zlou kombináciou jedla, prejédaním, častou konzumáciou mäsa si predlžujeme trávenie až na 1-2,5 hodiny (!)

Najrýchlejšie sa rozkladá ovocie. Hneď za ním nasleduje zelenina, obilniny, strukoviny, orechy, o niečo ťažšie rozkladanie majú mliečne výrobky. No a na posledné miesto, najpomalší rozklad, má mäso.

Veľkou pomocou nám dokážu byť aj bylinky. Ich správny výber a kombinácia. Ich účinok sa prejaví na všetkých úrovniach vedomia ( psychosomatika - energetika - fyzické telo ).

TOP- kou na trávenie je 100% Dračia krv :

https://www.travnicek-produkty.sk/dracia-krv-extra...

Samostatne, alebo v kombinácii do regeneračných balíčkov. Význam balíčkov je hlavne v tom, že tie 4 mesiace na ktoré balíček vydrží sú dostatočne dlhý čas na zmenu a jej ukotvenie na fyzickom tele. Regenerácia sa stáva intenzívna a pozitívne výsledky sa pri disciplinovanom ( doporučenom ) užívaní dostavia veľmi rýchlo.

Balíček pre regeneráciu trávenia :

https://www.travnicek-produkty.sk/travenie-balicek